torstai 30. joulukuuta 2010

Portaikko edistyy

Muutaman päivän kovan uurastuksen jälkeen alkaa tuo aiemmin hankittu pino lautaa muokkautua uusiksi portaiksi talon yläkertaan! Perimmäinen syy saneeraukseen oli, että vanhat portaat olivat aika huonosti tehdyt, askelmitat eivät täsmänneet eli niissä oli hankalaa kävellä ja lisäksi ne olivat eittämättä ei kovinkaan kauniit. Suurin haaste uusien portaiden teossa oli saada alapään kulman kierto onnistumaan niin, että askelmitta säilyisi samalla kun tasapainoinen ulkoasu ja ennen kaikkea että ne eivät veisi enemmän tilaa eteisen lattialta kuin mitä vanhat portaat veivät. Jouduin eilen antamaan sen verran periksi, että lattiasta syötiin noin 5 cm x 80 cm siivu lisää...tuskinpa tuo haitannee. Tänään on vähän lyhyempi setti työmaalla, keikkaa pukkaa suksien noudon ja mokkulan toimittamisessa, joten ehkä sellainen 3-4 tunnin rupeama saa riittää.
Jäljellä on vielä portaiden yläpään teko (noin 5 askelmaa, suora osuus) jonka pitäisi olla helppo juttu.
Sen jälkeen päästään portaiden viimeistelytöihin, etulaudat ja reunalistat. Viikonloppuna sitten seinien panelointi ja yläkerran kaiderakennelma.

Iltaisin olemme pitäneet tulia varaavassa takassa, se onkin metka laite sytytettäväksi...ensin humahtaa isolla liekillä mutta hetken päästä alkaa tuli hiipumaan ja savua pukkaa pirttiin. Avaamalla ikkunan, alkaa taas veto?!?Eilen huomasin myös että avaamalla toisen kahdesta nokiluukusta takan alareunassa alkaa veto parantua. Mutta hetimiten kun olemme saaneet tikkaat tehtyä katolle niin on nokikolarin vuoro...epäilemättä hormi on aika nokinen.

Eilen sain myös sähkärilupauksen, kun eräs tuttavani ilmoitti että voisi loppiaisena hyvinkin piipahtaa katsomaan muutamia "riski-kytkentöjä", sähkömies kun on! Eniten pelottaa vesiboilerin vastuksien kytkentä, aika kotitekoinen viritys siellä tällä hetkellä, vaikka uudet kaapelit näkyisi olevan vedetty sähkötaulusta. Mukavaa olisi saada ne kytkettyä oikeaoppisesti ja ennen kaikkea turvallisesti.

Katjuska piti eilen maalaritauon, ja hoiti ennemmin raksasiivoojan hommia, ja johan pirtti alkoi taas olla asuttavan näköinen! Tuota purua ja sahajauhoa kun syntyy tolkuttomat määrät ynnä kaikki muu sälä...ja kulkeutuu sitten ympäri taloa kengissä!

Uudenvuoden vastaanoton kunniaksi ajattelin sonnustautua rakennusliikkeeltä perinnöksi saatuun remonttiliiveihin (mustat Snickers'it, tottakai) ja mahdollisesti jopa nauttia lasillisen punaviiniä takan äärellä töiden tauottua...ja ensimmäinen yö on tarkoitus viettää vuoden vaihtuessa talossa!

-Masse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti